Stad uit de tijd van koning David

In het Bible Lands Museum in Jeruzalem is begin deze maand een tentoonstelling geopend over Khirbet Qeiyafa. Deze plek is de afgelopen jaren bekend geworden vanwege opgravingen die laten zien dat de Judeërs in de tiende eeuw voor Christus in staat waren om versterkte steden te bouwen.

Dat brengt de theorie aan het wankelen dat koning David (997-965 voor Chr.) en koning Salomo (965-932 voor Chr.) slechts onbetekenende vorsten zijn geweest. Of helemaal niet hebben bestaan, zoals sommige archeo­logen beweren. De tentoonstelling ”In de vallei van David en Goliath” gaat dieper in op de vondsten bij Khirbet Qeiyafa.

Less het hele artikel op de website van het RD.

ALMU20100718_0894 Khirbet Qeiyafa,Sha`arayim.jpg

Foto’s: © Alfred Muller
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close