Bijbels voor UNESCO

JERUZALEM – De Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem roept christenen wereldwijd ertoe op Bijbels op te sturen naar de kantoren van de VN-organi­satie voor onderwijs, weten­schap en cultuur UNESCO in Parijs.

Er zijn volgens de ambassade al honderden Bijbels op de post gegaan. Verwacht wordt dat er de komende weken nog duizenden volgen. Vele afzenders hebben de woorden ‚Jeruzalem’ en ‚tempel’ onderstreept. Dat is om de UNESCO-leden eraan te herinneren dat er een band tussen beide bestaat.

UNESCO heeft de afgelopen weken verschillende keren een resolutie aangenomen waarin het belang van de Tempelberg voor Joden en christenen wordt genegeerd.

„De meesten van ons beschouwen deze diplomaten als principieel en goed opgeleid”, zegt ambassadedirecteur dr. Jürgen Bühler. „Maar blijkbaar zijn sommigen van hen hun geschiedenissen vergeten. We zenden de Bijbels op om hun geheugen op te frissen.”

De christelijke ambassade werd in 1980 opgericht nadat een aantal landen, waaronder Nederland, hun ambassades terugtrokken uit Israëls hoofdstad.

Foto: Josh Applegate/Unsplash
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close