Tulpenbollen voor Israël

Een team van de stichting Christenen voor Israël maakte vorige week een reis door Israël om tulpenbollen uit te delen.

Donderdag had de delegatie een korte ontmoeting met de burgemeester van Jeruzalem. De stad ontvangt dit jaar 30.000 van de 100.000 bollen die in totaal verspreid worden. Ook was het team te gast bij de Nederlandse ambassadeur in Israël, Gilles Beschoor Plug.

Het team bezocht deze week dorpen en steden rond de Gazastrook, in de Negev en in Galilea. Tevens werd een bezoek gebracht aan het alevitische dorp Ghajar, op de grens tussen Israël en Libanon en het katholieke klooster Domus Galilaeae ten noorden van het Meer van Tiberias. Ook werd een bezoek gebracht aan Joodse nederzettingen in Samaria, het noordelijk gedeelte van de Westoever.

De tulpen zijn in augustus uit Nederland verscheept en in Israël in de koeling gezet. In deze periode moeten ze in de grond worden gezet. In februari zullen de bloemen beginnen te bloeien, die vooral oranje, geel, rood en wit van kleur zijn.

Op de plastic zakjes van zeven bollen die het team uitdeelt staat de naam van de donateur. „Het gebeurt dat mensen gaan schrijven, vrienden worden en bij elkaar gaan logeren”, zegt teamleider Henriette Heuvelman.

Dit is de 19e keer dat Christenen voor Israël de tulpenbollenactie organiseert. Heuvelman zal volgend jaar als teamleider worden opgevolgd door Johan van der Ham, die samen met zijn vrouw Carin ook aanwezig was. Andere teamleden dit jaar waren Lenard Prins en Daan Damsteeg.

Foto: Het tulpenteam in gesprek met Shmulik Fried, de directeur van de afdeling vrienden van Israël van Keren Hayesod, de fondswerving organisatie van Israël. V.l.n.r Carin van der Ham, Henriette Heuvelman, Shmulik Fried, Johan van der Ham, Lenard Prins en Daan Damsteeg. Foto: Alfred Muller
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close