De dagen voor kerst – video’s

Wat gebeurt er in de dagen voor kerst in Israël en de Palestijnse gebieden? Neem een kijkje via de video’s.

Deel 8

Een kijkje in de Geboortekerk in Bethlehem. Hierin bevindt zich de grot waarin volgens de christelijke traditie Jezus werd geboren. In de Sint-Catherinakerk ernaast vindt de nachtmis plaats. Tienduizenden pelgrims bezoeken rond kerst de plek van de geboorte.

Deel 7 

In Bet Sahour liggen de herdersvelden. Volgens de christelijke traditie kondigden de engelen de geboorte van Jezus hier aan. wat is er nu nog van de herdersvelden te zien?

Deel 6

Wilma en Richard Vos uit Rotterdam bezoeken de kerstmarkt in de christelijke wijk van de Oude Stad in Oost-Jeruzalem. Daar is het erg druk. Vooral Palestijnse christenen bezoeken de markt. Richard legt het verband tussen Chanoeka en kerst.

Deel 5

De christelijke wijk van de Oude Stad van Jeruzalem komt helemaal in de sfeer van kerst. In de Grieks-katholieke Kathedraal van de Aankondiging treedt een muziekgroep op. De kerk heeft prachtige fresco’s.

Deel 4

Elk jaar geeft het regeringspersbureau een oudejaarsreceptie waar ook premier Benjamin Netanyahu (Bibi) komt spreken. De Nederlandse filmmaker Willy Lindwer geeft uitleg. De 95-jarige Walter Bingham is ook dit jaar weer van de partij. De muziekgroep van Shalva, bestaande uit meervoudig gehandicapten, treedt op. De receptie vindt dit jaar plaats in het Shalva Nationaal Centrum in Jeruzalem. Het centrum helpt gehandicapten zich te ontplooien.

Deel 3

Rima Khoury in het dorpje Fassuta in Opper-Galilea is kunstenares en kunstverzamelaar. Zij doet haar best jonge kunstenaars te helpen. Ze vindt dat de christelijke Arabische cultuur niet verloren mag gaan. Haar Beit Rima is gereed om in de kerstperiode honderden Joden, moslims en christenen als gasten te ontvangen.

Deel 2

In het noorden van het land is het gespannen. Het leger heeft ontdekt dat Hezbollah tunnels naar Noord-Israël heeft gegraven. Maar als ik er ben lijkt alles rustig.

Deel 1

Leden van de Harel Synagoge en de Narkis Straat Kerk in Jeruzalem vierden vandaag samen Chanoeka. Lea Rakia, de echtgenote van de vroegere schilder David Rakia, vertelt.


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close