Het toerisme in Israël zit in de lift

Het toerisme in Israël zit in de lift. De belangrijkste reden om naar Israël te komen, is bezoek aan familie en vrienden en pelgrimage.

ALMU20180322_0007 (1)

Dat zegt het Israëlische ministerie van Toerisme. Volgens berekeningen van het Israëlische Centraal Bureau voor Statistieken arriveerden er vorige maand 322.800 toeristen in het heilige land. Dat is ruim 10 procent meer dan in juli vorig jaar.

Er kwamen vooral meer reizigers uit China, Portugal, Italië, Spanje, Mexico en Brazilië.

Recordaantal

In de periode tussen januari en juli dit jaar bezochten ruim 2,5 miljoen toeristen Israël. Dat was eveneens een toename van 10 procent in vergelijking met 2018.

Vorig jaar deed een recordaantal van ruim 4,1 miljoen toeristen Israël aan. Hun komst leverde het land 5 miljard euro aan inkomsten op. De meeste toeristen kwamen vorig jaar uit de Verenigde Staten, gevolgd door Frankrijk, Rusland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Vier van de vijf meest bezochte plekken in Israël liggen in Jeruzalem. De Westelijke Muur trok de meeste bezoekers, gevolgd door de Heilig Grafkerk, de Via Dolorosa en de Olijfberg. Buiten Jeruzalem deed het oude centrum van het havenstadje Jaffa het goed.

Godsdienst

Van de toeristen is 61 procent christelijk en 22 procent joods. Ruim 12 procent rekent zich tot geen enkele godsdienst. Ook moslims, boeddhisten, hindoes en baha’is kwamen op bezoek.

Bijna een op de drie van de bezoekers zei desgevraagd dat ze familieleden en vrienden kwamen bezoeken. Een kwart had als doel pelgrimage. Andere redenen voor bezoek waren een rondreis en ontspanning.

Het ministerie van Toerisme zegt dat de stijgende cijfers te danken zijn aan de marketing.

 


 Pelgrims zingen in de Sint-Annakerk in Jeruzalem. Beeld & Audio © Alfred Muller


Toeristen op de Scopusberg in Jeruzalem. Beeld © Alfred Muller


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close