Iedereen die uit het buitenland komt moet in quarantaine

JERUZALEM – Iedereen die in Israël arriveert moet twee weken in quarantaine. De maatregel ging maandagavond in. 

De bepaling geldt voor zowel Israëliërs als buitenlanders die het land binnenkomen.

Buitenlanders moeten bij aankomst kunnen aantonen dat ze een plek in een huis hebben waarin ze zich kunnen isoleren. (1)

Essentiële beslissing

De regering van Benjamin Netanyahu neemt deze drastische maatregel om verdere verspreiding van COVID-19 in te dammen. Maandag steeg het aantal bevestigde gevallen van 39 naar 50.  De meeste COVID-19 patiënten in Israël zijn onlangs teruggekeerd uit het buitenland. 

Netanyahu sprak maandagavond van „een moeilijke maar essentiële beslissing.” 

Traceren

Tot nu toe is het het ministerie van Gezondheid gelukt te traceren waar COVID-19 patiënten zijn geweest. Het vermeldt de plekken die zij op een bepaald tijdstip hebben bezocht op het internet. Wie zich op dat uur in een bepaalde winkel, restaurant of voertuig bevond, moet in quarantaine.  

Toeristen die al in Israël zijn, krijgen enkele dagen de kans om hun terugkeer naar het buitenland te regelen. Het ministerie van Gezondheid vraagt wel van ze dat ze een aantal regels in acht nemen.

Symptomen

Toeristen moeten bijvoorbeeld de ambulancedienst bellen als ze symptomen van COVID-19 signaleren, grote massa’s zo veel mogelijk vermijden en hun reis documenteren. Het is voor buitenlanders niet mogelijk naar een van de buurlanden te gaan en terug te keren naar Israël.

Buspassagiers mogen niet meer op de stoelen achter de chauffeur zitten en staan in bussen of treinen tussen steden in is verboden. Verder moeten de ramen in treinen en bussen zo veel mogelijk openstaan.

(1) Zie: reisadvies Israël

Beeld: Premier Benjamin Netanyahu houdt een videoconferentie met Europese leiders over de strijd tegen COVID-19. Kobi Gideon, GPO


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close