Ben Hoekendijk: hij vergat ons nooit (foto van de week)

Foto van de week. Week 19-2020.

Nadat ik op de Facebook-site van Timo Hoekendijk las dat zijn vader, Ben Hoekendijk, op 1 mei op 81-jarige leeftijd was overleden, vroeg ik me af welke foto’s ik nog van hem had. 

Deze foto is in maart 1992 genomen bij het Hinnomdal in Jeruzalem, met de Sionsberg op de achtergrond.

Ik vroeg mij de afgelopen dagen ook af, wat heb ik nou het meest gewaardeerd heb van deze evangelist, schrijver en zeezeiler. Waren het de grote bijeenkomsten in Groningen waar hij sprak over het belang van lofprijzing? Of de One Way Days in Utrecht die duizenden bezoekers trokken? Waren het zijn vlot geschreven boeken die ik in mijn tienerjaren las? 

Deze waren allemaal van belang. Maar wat ik het meest van hem waardeerde is dat hij altijd belde als hij in Jeruzalem was. Of hij nu met zijn boot kwam of met het vliegtuig, hij vergat ons nooit. Hij kwam op bezoek of we gingen ergens heen om koffie te drinken of foto’s te maken in Jeruzalem en Bethlehem. 

Judith en ik hebben warme herinneringen aan Ben. 

>> De Facebook-site van Timo Hoekendijk.

Elke donderdag een oude of nieuwe foto uit het fotoarchief van © Alfred Muller. Deze foto is gemaakt met de Nikon FG-20 en de Ilford HP5 Plus.  


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close