Langs de grens met Libanon (foto van de week)

Foto van de week. Week 32-2020.

Israëlische reservisten die langs de grens met Libanon patrouilleren, sluiten de deuren van hun jeep. 

Ze zijn net langs de plek gereden waar het pro-Iraanse Hezbollah leger op 12 juli 2006 de reservisten Ehud Goldwasser en Eldad Regev ontvoerden. 

De ontvoering vormde het begin van een serie incidenten die leidden tot de oorlog tussen Hezbollah en Israël. 

Geen van beide partijen wilde een oorlog, maar gebeurtenissen kunnen uit de hand lopen. Dat maakt de situatie tussen Israël en Hezbollah ook vandaag zo gevaarlijk. 

In 2007 had Hezbollah al overal langs de grens met Israël zijn gele vlaggen geplaatst. Libanese vlaggen waren nergens te zien. 

Dat blijft tot op de dag van vandaag zo. Alsof deze radicale sjiitische macht wil zeggen: laat er geen misverstand bestaan over wie de baas is in Libanon. 

Libanon kan pas herstellen als het zich weet te ontdoen van dat leger dat Libanon in de greep houdt en Iran vertegenwoordigt. 

Volgende week over de Libanon-oorlog van 2006. 

Elke donderdag een oude of nieuwe foto uit het fotoarchief van © Alfred Muller. Deze foto’s zijn gemaakt op 31 juli 2007 met de Nikon D70.


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close