Israël beperkt vrijheden in 40 steden

JERUZALEM – Israël heeft dinsdagavond voor minstens een week in veertig steden waar veel coronabesmettingen zijn, uitgaansbeperkingen ingesteld.

Ook in een aantal Arabische en ultra-orthodoxe Joodse wijken in Jeruzalem gelden de restricties.

De inwoners van deze „rode” steden en wijken mogen zich van ’s avonds 19 uur tot 5 uur ’s morgens niet verder dan 500 meter van huis verwijderen. Winkels en bedrijven moeten gesloten zijn, tenzij ze essentiële waren verkopen of noodzakelijke diensten verrichten.

Scholen

De scholen blijven dicht, met uitzondering van instellingen voor bijzonder onderwijs en kinderopvang.

Het aantal nieuwe Covid-19-besmettingen in Israël is de afgelopen dagen opgelopen tot meer dan 3000 per dag. Dagelijks bezwijken ongeveer 10 mensen aan de pandemie en het totale aantal doden is gestegen tot over de 1000.

De coördinator van de strijd tegen de pandemie, prof. Ronni Gamzu, verontschuldigde zich dinsdag tegenover de bewoners en burgemeesters van de plaatsen waar de beperkingen gelden. Maar, zo voegde hij eraan toe, de maatregelen zijn noodzakelijk om de gezondheid te beschermen. Hij zei dat de besmettingsgraad in deze steden tot de hoogste van de wereld behoort.

Feestdagen

Gamzu, de minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein en andere hoge functionarissen die betrokken zijn bij de strijd tegen het coronavirus, zijn zelf in quarantaine gesteld omdat ze in aanraking zijn geweest met mensen die het coronavirus bleken te hebben of omdat ze positief zijn getest.

Israël zal in de komende dagen maatregelen bekendmaken voor de Joodse feestdagen, die eind volgende week beginnen.Tijdens deze feestdagen zoeken familieleden en vrienden elkaar op.

Israël blijft tijdens de feestdagen gesloten voor toeristen uit het buitenland.

Beld: De scholen gingen op 1 september weer open, maar inmiddels zijn ze in de rode zones weer dicht. © Alfred Muller


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close