Bulldozers op de Tempelberg (foto van de week)

Foto van de week. Week 39-2020.

In het jaar 2000 groeven bulldozers een deel van de Tempelberg af om een nieuwe moskee aan te leggen. 

De aannemers stortten het puin op de afvalplaats in de Kidronvallei. Daarbij ging belangrijk archeologisch materiaal verloren, afkomstig van een van de belangrijkste plekken van de wereld. Misschien wel de allerbelangrijkste. 

De Israëlische archeoloog prof. Gabriel Barkay van de Bar Ilan Universiteit liet het materiaal naar het nabijgelegen nationale park Emek Zurim brengen. 

Daar begonnen hij, codirecteur Zachi Dvira en hun teamleden het Tempelberg Sorteerproject. 

Ze deden belangrijke ontdekkingen gedaan over de geschiedenis van de Tempelberg. 

Lees meer:

> Schatten van de Tempelberg 

> Tempelberg Sorteerproject 

Elke donderdag een oude of nieuwe foto uit het fotoarchief van © Alfred Muller. Deze foto’s zijn gemaakt op 7 februari 2000, met de Nikon 801 en Kodak Gold 200. 


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close