Christenen vieren Loofhuttenfeest dit jaar online

De Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem (ICEJ) organiseert de christelijke viering van het Loofhuttenfeest dit jaar online. 

De onmogelijkheid om het feest dit jaar in Jeruzalem te houden, creëerde echter de mogelijkheid het feest op internet te organiseren. In de afgelopen maanden heeft de ambassade daar met de hulp van Israëlische technici de voorbereidingen voor verricht. 

Tot nu toe hebben zich ruim 4000 virtuele pelgrims aangemeld.  David Parsons, de woordvoerder en de adjunct-directeur zei woensdag te verwachten dat het aantal aanmeldingen tot meer dan 6000 op zal lopen. Christelijke televisienetwerken zullen het programma bovendien dagelijks life uitzenden. „Ik verwacht dat we in totaal tienduizenden, mogelijk zelfs honderduizenden zullen bereiken.” 

Meer onderdelen

ICEJ-directeur dr. Jürgen Bühler zei dat hij dit jaar een recordaantal bezoekers verwachtte voor de speciale jubileumviering van het Loofhuttenfeest in de grootste conferentiezaal van Jeruzalem. „Maar voor de eerste keer in 40 jaar kunnen we onze grote Loofhuttenfeest-bijeenkomst niet in Jeruzalem houden. Dus hebben we het evenement online verplaatst. Ons feestpakket zal nu meer onderdelen bevatten dan ooit, met meer internationale sprekers en artiesten, en meer seminars en lezingen.”

Het life programma van twee uur begint op vrijdagmorgen en duurt zeven dagen lang. Sommige onderdelen zijn al opgenomen, en andere worden life uitgezonden vanuit de studio’s van de Amerikaanse Trinity Broadcasting Network (TBN) in Jeruzalem. Wie niet live kan kijken, kan het programma later op de dag volgen. De programmaonderdelen blijven voorlopig online staan. 

De Internationale Christelijke Ambassade werd in september 1980 opgericht, nadat dertien landen (waaronder Nederland) hun ambassades terugtrokken.

Meer info: > ICEJ Nederland.

Beeld: de jaarlijkse mars door Jeruzalem tijdens het Loofhuttenfeest. © Alfred Muller


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close