Op de Sint-Tarkmanchatz Armeense School (foto van de week)

Foto van de week. Week 47-2020.

Begin april 1988 bezocht ik de St. Tarkmanchatz Armeense School in het Armeense Kwartier van de Oude Stad van Jeruzalem. 

Bisschop Guregh Kapikian ontving mij hartelijk en leidde mij rond. We hebben ook een kijkje op het dak genomen.

De leerlingen krijgen behalve de gebruikelijke vakken ook lessen in de Armeense taal en cultuur. 

Anders dan de Arabische scholen, zitten jongens en meisjes bij elkaar in de klas. De bedoeling is namelijk dat zij later met een Armeense partner trouwen. 

>> RD artikel uit 1988: Armeniërs zijn vooral Armeniër: „’t Is iets wat heel diep in ons zit”

>> Video over de Armeense school. 

Elke donderdag een oude of nieuwe foto uit het fotoarchief van © Alfred Muller. Deze foto’s zijn gemaakt met de Nikon FG20 camera en de Agfa Pan 400 film. Ze zijn bewerkt met Silver Efex Pro. 


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close