Tijd voor grondige renovaties (foto van de week)

Foto van de week. Week 48-2020.

In vergelijking met andere jaren is het bijzonder rustig in de Oude Stad van Jeruzalem. Er zijn namelijk geen pelgrims en toeristen. 

Toch wordt er hard gewerkt. Voor de beheerders van een aantal toeristische attracties in Jeruzalem en elders in Israël biedt de rust namelijk de kans renovaties uit te voeren. 

Zo ondergaat het Toren van David Museum bij de Jaffa Poort van  de Oude Stad van Jeruzalem een metamorfose. De directie hoopt alles klaar te hebben voor de lente van 2022.

Archeoloog Noam Silverberg van de Israëlische Oudheidkundige Dienst vertelt dat zijn team in het museum objecten heeft gevonden uit verschillende tijdperken. Uit de Ottomaanse Periode (AD 1517-1918) vond hij pijpen. 

De Jeruzalemmers zaten hun pijpen te roken in de koffiehuizen die werden geopend. 

Binnenkort meer in het Reformatorisch Dagblad.

Elke donderdag een oude of nieuwe foto uit het fotoarchief van © Alfred Muller. Deze beelden zijn gemaakt op 25 november 2020 met de iPhone 8 en de Nikon D 5100. image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close