Poging tot brandstichting in kerk Gethsémané

Politiewoordvoerder Micky Rosenfeld zei vrijdag dat de politie een 49-jarige verdachte heeft gearresteerd, die brandbaar materiaal de kerk inwierp.

Uit het eerste onderzoek zou blijken dat de verdachte een criminele achtergrond heeft.

De rooms-katholieke nieuwsdienst CNS meldde dat enkele banken en een mozaïeken vloer werden beschadigd.

Het nieuwsagentschap WAFA berichtte dat de Palestijnse Hogere Presidentiële Commissie voor Kerkelijke Zaken de aanval veroordeelde.

Ramzy Khoury, de voorzitter van de commissie, zei dat de aanval niet de eerste was in zijn soort. Deze komen meer voor op plaatsen van gebed en op islamitische en christelijke heiligdommen, vooral in Jeruzalem. Hij noemde een incident in 2015 waarbij Joodse extremisten brand stichtten in de Kerk van de Broodvermenigvuldiging aan het Meer van Galilea.

Zie voor meer de tweets van Kann News:

De verdachte wordt door de politie weggeleid. Via Twitter @kann_news

Dit bericht verscheen in het RD op zaterdag 5 december.

Beeld: politie Israël.


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close