„Israël verzekerd van steun evangelicalen”

Israël kan verzekerd zijn van de blijvende steun van de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem (ICEJ).

Dat heeft de ambassade zaterdag verklaard na de publicatie van een brief van dr. Mike Evans aan de aanstaande premier van Israël, Naftali Bennett.

Evans is de oprichter van het ”Vrienden van Sion Museum” in Jeruzalem en zegt steun te hebben van 77 miljoen evangelische christenen wereldwijd. Bennett had volgens Evans niet akkoord mogen gaan met een coalitie van rechtse, centrum en linkse partijen die door formateur Yair Lapid van Yesh Atid werd samengesteld.

Friends of Zion Museum, Friends of Zion Heritage Center

Coalitie

Lapid richtte de coalitie op nadat premier Benjamin Netanyahu niet in staat bleek dat te doen. Netanyahu had namelijk de steun nodig van de ultrarechtse Religieus Zionisme-partij en de islamitische Ra’am. Religieus Zionisme ging niet akkoord met coalitiedeelname van Ra’am. Vervolgens liepen zowel Bennett en Ra’am over naar kabinetsformateur Lapid.

„Noem uzelf nooit een verdediger van Zion. Dat bent u niet”, fulmineerde Evans donderdag in een open brief, gepubliceerd op de website newsrael.com. „U hebt de principes verraden waarvoor een generatie haar bloed gaf en stierf.”

Slapen

Evans vervolgt: „Ik verzeker u, ik zal bij elke stap tegen u vechten. U bent de steun van de evangelicals voor 100 procent kwijt. Ik snap niet hoe u ’s nachts kunt slapen. Het zou zo gemakkelijk voor u zijn geweest om in een conservatieve regering te gaan.”

In een blog op de website van „The Times of Israel” haalde Evans nog feller uit naar Bennett. Hij eindigde zijn tirade tegen Bennett en zijn supporters met de woorden: „Ik heb nog maar één missie in mijn leven, om al mijn energie en kracht te gebruiken om deze dwazen te vernietigen voordat ze de natie vernietigen.” 

Dr. Jürgen Bühler, directeur van de ICEJ, zegt in een verklaring waarin Evans niet wordt genoemd, dat de steun voor Israël gebaseerd is op Bijbelse principes en niet afhankelijk is van wie dat land op een bepaald moment leidt. De ICEJ organiseert jaarlijks een christelijke viering van het Loofhuttenfeest, waaraan christenen uit de hele wereld meedoen.


Bühler … Steun Israël los van politieke formatie


„Na vier verdeeldheid zaaiende verkiezingen, de jarenlange coronacrisis, het recente conflict met Hamas, het toenemende wereldwijde antisemitisme, de recente zwartmakerij van Israël op VN-fora en de voortdurende dreiging van een nucleair Iran, heeft het Israëlische publiek het juist nu nodig te horen dat evangelische christenen in solidariteit naast hen staan, ongeacht wie hun natie leidt.”

Dr. Jürgen Bühler. Foto: Alfred Muller

Bühler zegt verder dat niemand hoeft te twijfelen aan het respect dat pro-Israëlische christenen voor Netanyahu hebben en voor wat hij als Israëls langstzittende premier tot stand heeft gebracht. „Maar we merken niets van een wijdverbreide beweging onder evangelicalen in Amerika of elders in de wereld om te stoppen met het steunen van Israël als hij wordt vervangen.”

Beeld © Alfred Muller. Foto top: Mike Evans in een film in het Friends of Zion Museum.


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close