Israël blij met steun christenzionisten 

De Israëlische minister van Defensie, Benny Gantz, heeft woensdag christenzionisten gedankt voor hun steun aan Israël. 

„We staan ​​voor uitdagingen op alle fronten: te land, ter zee en in de lucht en in cyberspace”, zei de bewindsman in een videoboodschap.  „Onze vijanden zeggen dat het hun wens is om de enige Joodse staat te vernietigen. Ze ondernemen acties die erop gericht zijn om schade toe te brengen aan onze burgers, onze soldaten en ons bestaan. Tegenover deze uitdagingen is de steun van de christelijke zionistische gemeenschap van cruciaal belang. Ik wil u bedanken voor uw standvastige steun voor de veiligheid en welvaart van de staat Israël. We hebben een onbreekbare band en ik zal er alles aan doen in mijn vermogen om deze speciale relatie voort te zetten.” 

Gantz zei dit op het christelijke Loofhuttenfeest, dat de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem dit jaar voor de 42e keer organiseert. Ook president Isaac Herzog, premier Naftali Bennett, de minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid en andere leiders zonden videoboodschappen in.


Om u aan te melden voor de nieuwsbrief, klik hier. Kernwoorden: Israël en omgeving, christelijk geloof, human interest en persoonlijk.


“We hebben nog nooit zoveel hooggeplaatste Israëlische ministers op het feest gehad als dit jaar”, zei ambassade-directeur dr. Jürgen Bühler. „Het laat zien dat de regering van Bennett  en Lapid inderdaad het belang van christelijke steun voor de Joodse staat en het Joodse volk inziet en waardeert.” 

Online

Net als vorig jaar vindt de viering online plaats. En paar maand geleden bestond er nog hoop dat een deel van de deelnemers het feest ter plekke in Jeruzalem zou kunnen bijwonen ondanks de coronacrisis. „Afgevaardigden uit verschillende landen hoopten te komen”, zei ambassade woordvoerder David Parsons. „Vijf weken geleden hebben ze geannuleerd. Ze moesten toen namelijk tickets, hotels en gidsen boeken en dat was onmogelijk vanwege restricties. Toen hebben wij van onze kant de viering ter plekke ook geannuleerd.” 

De ambassade zendt de conferentie vanuit verschillende locaties in Israël uit. De deelnemers kunnen life video-uitzendingen bekijken en een keuze maken uit meer dan honderd lezingen in verschillende talen. 

Voordat het Loofhuttenfeest maandag begon, hadden zich volgens Parsons al meer dan 4000 mensen opgegeven. Deelnemers die met de computer inloggen, komen in een lobby, waar ze kunnen kiezen uit een auditorium met life gebeurtenissen of hallen voor lezingen, gebed en exposities. 

Foto: Defensieminister Benny Gantz spreekt in een video tot de deelnemers aan de christelijke viering van het Loofhuttenfeest. Screenshot ICEJ. 


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close