Palestijnse christen gearresteerd na bezoek omstreden gast

De politie arresteerde Johnny Shahwan, directeur van Beit Al Liqa in Beit Jala. Het christelijk ontmoetings- en activiteitencentrum kreeg namelijk Yehuda Glick op bezoek.

Glick is oud-parlementariër voor Likud en een voorstander van Joodse gebedsrechten op de Tempelberg en Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever.

Glick plaatste op zijn Facebookpagina een foto van zijn bezoek aan Beit Al Liqa, waar een Duitse groep te gast was. Palestijnse bronnen zeggen dat Beit Al Liqa zich er niet van bewust was om wie het ging.

Beit Al Liqa werd in 1996 opgericht als christelijk café. Inmiddels is dat uitgegroeid tot een ontmoetings- en activiteitencentrum, kinderdagverblijf en gastenhuis.

Woedende reacties

Het Facebookbericht van Glick veroorzaakte een golf van woedende reacties onder Palestijnen. Zij beschuldigden Beit Al Liqadirecteur Shahwan van de ontvangst van een rechtse extremist en van „normalisatie.” Onder „normalisatie” verstaan Palestijnen het aangaan van relaties met Israëliërs alsof de „bezetting” „normaal” zou zijn.

Ontvang de nieuwsbrief van Alfred Muller en klik hier. Politiek, geloof, en persoonlijk nieuws.

Beit Al Liqa gaf in een in The Jerusalem Post publiceerde verklaring te kennen dat het centrum zich absoluut niet heeft beziggehouden met dialoog met „verdachte personen, groepen en instellingen.” De organisatie is juist tegenstander van alle vormen van normalisatie met Israël. „We zijn ook trots op onze Palestijnse identiteit en op de vele diensten aan ons Palestijnse volk.”

Palestijnse christelijke leiders vragen voor gebed voor vrijlating van Johnny Shahwan. Ze hebben hoop dat hij na enkele dagen zal worden vrijgelaten.

Dit artikel verscheen in het RD op 16 maart 2022.

Beeld: Johnny Shahwan tijdens de Tweede Intifada. © Alfred Muller


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close