Kans op Israëlisch-Palestijns akkoord klein

In het Witte Huis, 1 september 2010. Foto: White House,  Pete Souz
In het Witte Huis, 1 september 2010. Foto: White House, Pete Souz

JERUZALEM – De regering van de Amerikaanse president Obama geeft morgen tijdens een ceremonie in Washington het startschot voor de hervatting van de vredesbesprekingen tussen Israëli’s en Palestijnen. Beide partijen hebben met tussenpozen sinds 1991 onderhandelingen gevoerd. Ze hebben verschillende akkoorden bereikt, maar voor een allesomvattende vredesverdrag bleken de geschillen te groot.

Verschillende ontwikkelingen stemmen optimistisch. In de eerste plaats is de situatie in Israël en op de Westelijke Jordaanoever verbeterd. Dankzij het optreden van de Palestijnse politie, Israëlische militaire acties en de veiligheidsmuur is het aantal terreuraanslagen tegen Israëli’s fors afgenomen. In de Palestijnse steden heeft de Palestijnse politie de anarchie succesvol bestreden. Palestijnse staatsinstellingen beginnen steeds beter te functioneren.

Lees de rest in het Reformatorisch Dagblad.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close