Brandstichting in Jeruzalemse Alliantiekerk

JERUZALEM – De brand die in de nacht van donderdag op vrijdag op de benedenverdieping in de Jeruzalemse Alliantiekerk woedde, blijkt te zijn aangestoken. Dat heeft het hoofd van een onder­zoeksteam gisteren tegenover directeur Roger Elbel van de CMA (Christian and Missionary Alliance) bevestigd.

Elbel heeft vandaag een officiële aanklacht ingediend bij het politiebureau wegens brandstichting in de Alliantiekerk aan de Profetenstraat in West-Jeruzalem. Twee kamers op de benedenverdieping van de kerk werden in de nacht van donderdag op vrijdag rond 1.00 uur door brand verwoest. Andere vertrekken in het gebouw liepen zware water- en rookschade op.

De tien toeristen die zich in het gebouw bevonden, moesten wegens het inademen van rook naar de eerste hulp van het zieken­huis naast de kerk. Na vier uur konden ze weer naar huis. In het gebouw bevindt zich niet alleen een kerk, maar zijn ook logeerkamers en kantoren gehuisvest.

Lees het vervolg in het RD.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close