Knessetleden en WJC kennen Karel van Oordt onderscheiding toe

De oprichter van Christenen voor Israel Karel van Oordt ontving dinsdagavond in Jeruzalem een onderscheiding van een Knessetgroep en het Wereld Joodse Congres. V.l.n.r. oud-Knessetlid Benny Elon, Knessetlid Shai Hermes van Kadima, Karel van Oordt en Knessetlid David Rotem van Yisrael Beiteinu, de voorzitter van de groep voor christelijke bondgenoten. Foto: Alfred Muller
Karel van Oordt ontvangt een onderscheiding in de Knesset.

Karel van Oordt, de oprichter van Christenen voor Israël, heeft gisteravond een onderscheiding ontvangen van de Knesset Christelijke Bondgenoten Groep en het Wereld Joodse Congres voor zijn pionierswerk in het verbeteren van de betrekkingen tussen Israël. De feestelijke ceremonie vond plaats in het Jeruzalemse Inbal Hotel in het bijzijn van christelijke leiders uit Jeruzalem.

De voorzitter van de Knesset Christelijke Bondgenoten Groep, David Rotem van Yisrael Beiteinu, zei dat uit het feit dat christenen Israël helpen blijkt dat de tijden zijn veranderd. Joden hebben in de geschiedenis immers ernstig onder vervolgingen door christenen geleden.  “We moeten onszelf afvragen wat er gebeurd is. Ik geloof dat de reden is dat we dezelfde waarden hebben. We geloven allemaal in God en de Bijbel. We streven er allen naar dat Gods woord wordt vervuld.”

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close