Amandelboom in volle bloei

Pad bij Ein Kerem.
Koepels van de Russische kerk in Ein Kerem.

Voor de wandeling vanaf het Hadassa Medisch Centrum in Jeruzalem naar het dorpje Ein Kerem, draag ik mijn bergschoenen, want het smalle, steenachtige paadje voert langs een vallei. Ernaast groeien struiken en bomen.

Het is er mij vooral om te doen om de amandelbomen te bekijken, die momenteel in volle bloei staan. De witte bloesems steken prachtig af tegen het landschap, waar dankzij de regens het groen overheerst.

De amandelboom is de eerste boom die bloeit. De bloei is normaal al tijdens Tu B’Shvat, de vijftiende van de Hebreeuwse maand Shvat. Tu B’Shvat (het ‘nieuwjaar van de bomen’) viel dit jaar op 20 januari. Dit jaar was bloeide de boom wat later, omdat de regens laat vielen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close