Op de Berg van de Afgrond

De Gospel Trail op de Berg van de Afgrond in Nazareth. Foto: Alfred Muller
De Gospel Trail op de Berg van de Afgrond in Nazareth. Foto: Alfred Muller

Amir Moran van het Ministerie van Toerisme toont ons het begin van de Gospel Trail op de Berg van de Afgrond.

Het Israëlische ministerie van Toerisme opent eind volgende maand in Galilea ”The Gospel Trail”. Doel van dit 60 kilometer lange ”Evangeliepad” is (christelijke) wandelaars kennis te laten maken met Bijbelse en andere historische plaatsen en van de natuur te laten genieten. „Deelnemers hoeven echt geen sportbeoefenaar te zijn.”

The Gospel Trail begint op de Berg van de Afgrond in Nazareth (zie kader) en eindigt in Kapernaüm aan het Meer van Galilea. Mensen die de hele route willen lopen, kunnen daar gerust drie à vier dagen voor uittrekken.

Het Evangeliepad voert door een heuvelachtig landschap en loopt overwegend af, want de Galilese binnenzee ligt ruim 200 meter beneden de zeespiegel. Het grootste deel van het spoor is onverhard. De breedte varieert van een 0,5 meter tot 3 meter. Hier en daar steken de wandelaars een drukke weg over.

Het wandelpad biedt mensen de kans de omgeving te zien waar Jezus en Zijn discipelen vertoefden. Geïnteresseerde reizigers kunnen ook zijpaden inslaan, die naar belangrijke Bijbelse plaatsen leiden. Het gaat dan bijvoorbeeld om Kana, de berg Tabor (Berg der Verheerlijking), de Berg van de Zaligsprekingen en Chorazin.

Lees hier verder.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close