Byzantijns gebouw opgegraven in Akko

Luchtfoto van het Byzantijnse gebouw in Akko.

JERUZALEM – De Israëlische Dienst voor Oudheden heeft in Akko, in het noorden van Israël, een groot openbaar gebouw uit de Byzantijnse tijd gevonden. Mogelijk gaat het om een kerk.

De ontdekking werd 100 meter ten westen van de tel van Akko gedaan. Een tel is een heuvel waarin zich archeologische lagen bevinden. De Byzantijnse tijd duidt op de periode van het Oost-Romeinse Rijk en valt ongeveer samen met de middeleeuwen.

Het gebouw is maandag opnieuw bedekt. Op de plek zal een parkeerplaats voor een winkelcentrum worden aangelegd. Opgravingsdirecteur Nurit Feig zegt dat het gebouw zodanig is bedekt, dat er geen beschadigingen ontstonden. In de toekomst kunnen archeologen eventueel verder onderzoek verrichten.

Lees hier verder in het RD.