Natuur nu op haar mooist

Dit bericht maakte ik twee jaar geleden. Het gaat over de natuur in Israël in deze tijd van het jaar. Het is koud, guur, regenachtig. Maar er komen andere tijden. De amandelboom is daar het bewijs van.

***

“De natuur in Israël is in deze periode van het jaar op haar allermooist”, zegt Vincent Stuker, een Nederlandse gids in Israël. Hij neemt mij mee naar Sataf, dicht bij hem in de buurt bij Abu Gosh om te laten zien wat de natuur in de winter doet.

“De natuur is van eind januari tot eind maart op haar mooist”, zegt hij. Dat blijft zij totdat de eerste hittegolf er in één klap alles bruin en geel van maakt. De temperaturen lopen dan op tot zo’n 35 graden.”

* * *

Zie HIER voor een uitleg over de amandelboom en Jeremia 11:12.

Een gedachte over “Natuur nu op haar mooist

  1. Mooi verhaal Alfred. Ga vandaag ook mijn wandelschoenen aandoen. De kou tegemoet. Tijd om weer wat foto’s te maken.

Reacties zijn gesloten.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close