Onderscheiding voor Meindert Leerling

JERUZALEM – Meindert Leerling heeft dinsdag op het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken een „teken van dankbaarheid” gekregen voor zijn werk voor Israël.

Dat heeft een zegsvrouw van het ministerie gisteren meegedeeld. De onderscheiding werd het oud-Tweede Kamerlid overhandigd door Raphaël Schutz, adjunctdirecteur-generaal van de afdeling Europa.

Leerling organiseerde oriëntatiereizen naar Israël, aldus de zegsvrouw. „Hij probeerde altijd een Kamerlid, een schooldirecteur en een journalist mee te krijgen. Leerling introduceerde hen bij diverse mensen in Israël, zodat ze de dingen van dichtbij konden zien.”

Pim van der Hoff van Christenen voor Israël wees erop dat Leerling zich dertig jaar lang voor Israël inspande als journalist, Tweede Kamerlid (voor de RPF) en later bestuurslid van Christenen voor Israël.

Leerling is momenteel voor de laatste keer met een delegatie in Israel, aldus van der Hoff. Marnix van Ede zal zijn werk overnemen. Van Ede is ook werkzaam bij de Anne Frank tentoonstelling van de organisatie Hineni in Jeruzalem.

(Dit bericht verscheen ook in het RD).

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close