Palestijnse advocate Abeer Baker naar Nederland

Checkpoint tussen Bethlehem en Jeruzalem. Foto: Alfred Muller

JERUZALEM – De Palestijnse mensenrechtenadvocate Abeer Baker brengt deze week een bezoek aan Nederland om aandacht te vragen voor de situatie van de Palestijnse gevangenen in Israël.

Baker is een Palestijnse burger van Israël en doceert gevangenen­recht aan de universiteit van Haifa. Ze voert voornamelijk juridische procedures betreffende Palestijnse mensenrechten. Ook is zij voormalig advocaat bij Adalah, het juridische centrum voor de rechten van de Arabische minderheid in Israël. Verder geeft Baker leiding aan het juridisch adviesbureau voor de rechten van gevangenen aan de faculteit rechtsgeleerdheid van de universiteit van Haifa.

Lees hier verder op RDnl.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close