Analyse: Israël is geen bezetter, stelt rapport

De nederzetting Carmel ten zuiden van Hebron in Judea. Foto: © Alfred Muller.

Israël moet de meeste buitenposten van de omstreden nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever legaliseren. Dat stelt een comité onder leiding van de vroegere rechter van het hooggerechtshof Edmond Levy. Acceptatie van dit advies zou kunnen leiden tot ondergraving van het Joodse en democratische karakter van de staat Israël, omdat het de kans op een Palestijnse staat verkleint.

Behalve Levy maakten oud-rechter Tehiya Shapira en Alan Baker, een deskundige op het gebied van internationaal recht, deel uit van het comité. Netanyahu benoemde het comité, dat maandag zijn bevindingen in een rapport presenteerde, in januari om de legale aspecten rondom de buitenposten van de nederzettingen te onderzoeken.

Lees hier het hele artikel op de website van RD.nl.

One Comment

Add yours →

  1. Dik van den Dool 11 jul 2012 — 17:22

    ik sta vierkant achter Israel en zie het land en volk der Joden door God uitverkoren. Maar om zich te verdedigen tegen haar talloze vijanden, zal toch alle hens, inclusief de haredim en de Israeli-Arabieren in dienst moeten. Het veranderen van de wet zie ik als een goede zaak

Reacties zijn gesloten.