De Jordaan

0510 03643 Jordaan
De Jordaan ten noorden van het Meer van Galilea. Foto: © Alfred Muller

De stamletters voor ‘afdalen’ zitten in het Hebreeuwse woord ‘Jordaan’. En dat is begrijpelijk. Over een afstand van 373 kilometer daalt de Jordaan zevenhonderd meter af. De rivier kent zijn oorsprong op een hoge berg in het noorden van Israël en daalt af naar het diepste laagland ter wereld. Navigatie op de rivier is door het verval onmogelijk.

Vele kleine riviertjes en beekjes in Opper-Galilea vinden elkaar om samen de wereldberoemde rivier te vormen. De Dan, Banias en Hatzbani zijn de belangrijkste, die ontspringen respectievelijk op 154, 329 en 520 meter hoogte. Ze krijgen hun water onder meer van smeltende sneeuw van de Hermon.

Lees het hele verhaal hier op de website van CvI.

Grieks-orthodoxe scouts dalen af naar de Jordaan in de buurt van Jericho tijdens Epifanie. © Foto: Alfred Muller
Grieks-orthodoxe scouts dalen af naar de Jordaan in de buurt van Jericho tijdens Epifanie. © Foto: Alfred Muller
%d bloggers liken dit: