Israël verwacht dat Syrië niet zal reageren

Aanval bij Damascus. Beeld: YouTube.
Aanval bij Damascus. Beeld: YouTube.

JERUZALEM – Israël heeft volgens internationale mediaberichten vrijdag en zondag doelen in Syrië aangevallen om wapentransporten naar het radicale sjiitische Hezbollah leger in Libanon tegen te gaan. Het zou gaan om de Iraanse Fateh-110 raketten die een reikwijdte hebben van 300 kilometer en dus stedelijke centra in midden Israël kunnen bereiken.

Hoewel Israëlische zegslieden officieel niet hebben bevestigd dat Israël de aanval heeft uitgevoerd, heeft Israël redenen dit te doen. Deze raketten kunnen namelijk onder de Israëlische burgerbevolking een groot aantal slachtoffers veroorzaken als er een nieuwe oorlog plaatsvindt tussen Israël en Hezbollah.

Lees het artikel op de website van RD.nl.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close