Een blik in Sanaas gesloten wereld

Joden in Sanaa.
Joden in Sanaa. Foto: Yihye Haybi collectie, Israël Museum

Dat Jemen er in de jaren dertig van de vorige eeuw anders uitzag dan andere landen, zal niemand verwonderen. Maar wie het werk ziet van de Joodse fotograaf Yihye Haybi krijgt de indruk dat de tijd daar stil is blijven staan.

De in 1911 in Sanaa geboren Yihye Haybi werkte in een Italiaanse medische kliniek. Daar diende hij als huismanager, vertaler en medisch assistent. Imam Yahya ad-Din had de Italianen gevraagd te komen, omdat die medische zorg konden bieden. De Italianen zaten al dichtbij, namelijk aan de andere kant van de Rode Zee, in Eritrea.

Lees hier het hele artikel.

De fotograaf.
Foto: Yihye Haybi collectie, Israël Museum
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close