Eerste reformatorische conferentie in Israël 

Ds. David Zadok. Foto: © Alfred Muller
Ds. David Zadok. Foto: © Alfred Muller

GEDERA – In Israël werd gisteren en vandaag de eerste reformatorische conferentie gehouden.

De bijeenkomst had plaats in het nieuwe gebouw van de Grace and Truth gemeente in Gedera.

Ds. C. Sonnevelt, predikant van de gereformeerde gemeente in Krabbendijke, verzorgde vier lezingen. Deze gingen over ‘de opdracht voor huisgodsdienst’, ‘het belang van het gezin’, ‘de Bijbel in het gezin’ en ‘het gebed in het gezin’.

De predikant zei gisteren dat men vanuit de Reformed Pastors Fellowship nadrukkelijk heeft gevraagd het gezin centraal te stellen. Men heeft volgens hem gezien dat er in Nederland en Schotland in gezinnen tijdens de maaltijden aandacht wordt gegeven aan het Bijbellezen en het gebed.

De conferentie vond plaats tijdens het Loofhuttenfeest. Dat is een tijd waarin  gezinnen en families samenkomen. “Dat zal ertoe geleid hebben dat men zei: laten we de conferentie in dit teken stellen.”

Volgens ds. D. Zadok van de Grace and Truth gemeente gaat het om de eerste reformatorische conferentie in Israël. Hij verwachtte eerder deze week een opkomst van circa 300 personen uit vijf verschillende gemeenten.

Zadok zei dat zijn gemeente het nieuwe kerkgebouw in Gedera tijdens de diensten op de sabbat gebruikt. Hij hoopt over ongeveer twee maanden alle vergunningen binnen te hebben om het gebouw ook op andere dagen in de week te kunnen gebruiken.

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close