De Bijbelse dierentuin in Jeruzalem – foto’s

Een tuin met flamingo's. Alle foto: © Alfred Muller
Een tuin met flamingo’s. Alle foto: © Alfred Muller

Een grijze dag met lichte motregen. Er zijn maar weinig bezoekers in de Bijbelse dierentuin in Jeruzalem. Een aantal wilde beesten zitten nog in hun hokken. Ook de Nijlkrokodillen tonen weinig animo om hun onderkomen te verlaten en in de vijver te springen. De apen bevinden zich ook nog in hun hokken en de enige apen die te zien zijn staan op een bord met hun namen er onder: Nock, Moti, Shirley, Shaked, compleet met de namen van hun ouders erbij. De meesten die in de dierentuin rondlopen, zijn de dierenverzorgers.

Maar schijn bedriegt. De Bijbelse dierentuin of, zoals deze ook heet, de Tisch Familie Zoölogische Tuinen in Jeruzalem, vormt met zijn 750.000 bezoekers per jaar een van de belangrijkste attracties in Israëls hoofdstad. De directie van de instelling probeert alle delen van de bevolking te trekken, Joods en Arabisch, religieus en seculier en immigranten. Ook toeristen zijn hartelijk welkom. Zij vormen ongeveer een tiende deel van de bezoekers. De drukste dagen zijn de Joodse en islamitische feestdagen. Op deze dagen trekken vele Jeruzalemmers er met de familie op uit.

Voor meer informatie: zie het februarinummer van Israël Aktueel.

Het Bijbelse dierenpark in Jeruzalem.
Het Bijbelse dierenpark in Jeruzalem.
In de bijbelse dierentuin.
In de bijbelse dierentuin.
Dierentuinen wereldwijd doen hun best de Aziatische olifant te beschermen.
Dierentuinen wereldwijd doen hun best de Aziatische olifant te beschermen.
De prairiehond (Cynomys ludovicianus) komt voor in Noord-Amerika. Foto: Alfred Muller
De prairiehond (Cynomys ludovicianus) komt voor in Noord-Amerika. Foto: Alfred Muller

De adder, die in Israël veel voorkomt.

De Aziatische tijger.
De Aziatische tijger.
De pauw.
De pauw.
De witte pelikaan (Pelicanus Onocrotalus).
De witte pelikaan (Pelicanus Onocrotalus).
De Nijlkrokodil. Foto: Alfred Muller
De Nijlkrokodil. Foto: Alfred Muller
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close