Israëls nationale trail op Google Maps

De Israëlische Vereniging voor Natuurbescherming (SPNI) heeft maandag aangekondigd dat de Israel National Trail nu te zien is op Google Street View.

De 1100 kilometer lange nationale wandelroute is de langste die Google Maps online gezet heeft. Belangstellenden hebben nu de kans bijna elke meter van het wandelpad online te bekijken.

De route slingert van noord naar zuid Israël. De trekkersroute begint in kibboets Dan en voert onder andere door Galilea, langs de Middellandse Zee, Tel Aviv, de Judese laaglanden, de Ramon Krater in de Negevwoestijn en de bergen ten zuiden van Eilat.

De SPNI en Google zijn het project in april 2015 gestart. Ze wilden daarmee vieren dat de SPNI de trail 20 jaar geleden opende en dat Google 10 jaar lang een vestiging in Israël heeft. De SPNI zorgde voor de professional knowhow en Google voor de technologie.

Vier vrijwilligers van de SPNI en Google Israel wandelden de vorige zomer tien week lang ’s morgens ruim over de hele route. Ze droegen twee Street View Trekker camera’s mee in rugzakken. Het hoogste punt dat ze bereikten was de 1208 meter Meronberg en het laagste de kust van het Meer van Galilea met 195 meter onder zeespiegel.

Google starte Street View in mei 2007. Straten zijn nu in beeld gebracht in 66 landen. Google maakte aanvankelijk gebruik van auto’s met camera’s om straten te fotograferen. Tegenwoordig plaatst Google ook apparatuur op snowmobiles, driewielers, trolleys en wandelaars met backpacks.

https://www.google.com/maps/streetview/#israel-national-trail

Foto’s: Menachem Reiss

Dit artikel verscheen ook in het RD.

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close