Lutheranen VS: Staak steun Israël

JERUZALEM – De Evangelische Lutherse Kerk in Amerika (ELCA) nam vorige week in New Orleans een resolutie aan waarin ze de Amerikaanse regering oproept de jaarlijkse militaire steun van drie miljard dollar aan Israël stop te zetten, als dat land doorgaat met de bouw “op bezet Palestijns land.”

Dat maakte de Jesaja 58 groep zaterdag bekend in een persverklaring. Jesaja 58 zegt te streven naar recht voor hen die leven onder de Israëlische „militaire bezetting”.

In een andere resolutie riep de kerk op om sociaal verantwoord te investeren. Zo dient er volgens de kerk niet te worden geïnvesteerd als dit mogelijk ten koste gaat van de mensenrechten. Wel moet de kerk streven naar „positieve investering” in Palestijnse bedrijven.

De ELCA vergadert eens in de drie jaar. De ELCA heeft ongeveer vier miljoen leden.

Beeld: Tijdens een vergadering van de Evangelische Lutherse Kerk in Amerika (ELCA) in Texas eerder dit jaar. Foto: Legislative Agenda Discussion, Flickr CC.

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close