Kerry waarschuwt: Israël op weg naar de gevarenzone

Israël is op weg naar een gevarenzone.

Deze waarschuwing kwam van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry. Hij sprak op het jaarlijkse Saban Forum van het Brookings Institute.

Kerry spreekt zijn diepe verbondenheid uit met Israël. Maar hij is, evenals tal van Israëlische veiligheidsdeskundigen, diep verontrust over de koers die het land vaart. “Er is geen status quo. Het wordt erger. Het beweegt zich in de verkeerde richting.”

Luister naar het interessante gesprek tussen Jeffrey Goldberg, hoofdredacteur van The Atlantic, met de Amerikaanse bewindsman die 375 keer met Israëls premier Benjamin Netanyahu heeft gesproken. (Gesprek begint bij minuut 41.) Voor de volledige tekst, zie hier.

Ook Netanyahu sprak op het Saban Forum (minuut 37).

En hier nog de interessante bijeenkomst over „Israël en Palestina in de schaduw van de verkiezingen”.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close