Nieuw bewijs eeuwenoude Joodse gemeenschap in Peqi’in

Tijdens de restauratie van de synagoge in het Galilese dorpje Peqiʽin is een 1800 jaar oud kapiteel gevonden met Hebreeuws inschriften. Dat heeft de Israëlische Oudheidkundige Dienst dinsdag bekend gemaakt.

De restaurateurs vonden de steen in de hof van de synagoge. Volgens een voorlopig onderzoek meldden de inscripties de namen van de donoren van een oude synagoge.

Lees het artikel hier.

5-the-entrance-to-the-ancient-synagogue-at-peqi%ca%bdin-credit-ritvo-courtesy-of-beit-zinati43-margalit-zinati-of-peqi%ca%bdin-village-and-the-ancient-stone-credit-ritvo-courtesy-of-beit-zinati21-the-1800-year-old-stone-credit-ritvo-courtesy-of-beit-zinati

Foto’s: Ritvo, met dank aan Beit Zinat
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close