Rabbijn Yechiel Eckstein overleden

JERUZALEM – Rabbijn Yechiel Eckstein is woensdag in Jeruzalem overleden aan een hartaanval. Eckstein was een sleutelfiguur in het kanaliseren van support voor Israël in de christelijke wereld.

De in New York geboren Eckstein richtte in 1983 de International Fellowship of Christians and Jews op. Deze organisatie streefde ernaar de relatie tussen Joden en christenen te verbeteren en een brede basis te creëren voor support voor Israël.

Zijn organisatie zamelt elk jaar meer dan 100 miljoen dollar in voor humanitaire projecten in Israël. Op deze wijze kon het leven van armen in Israël op belangrijke wijze worden verbeterd.

Verdriet

Premier Benjamin Netanyahu sprak van „groot verdriet” over het heengaan van de rabbijn, die „onophoudelijk werkte ter wille van de burgers in Israël en aan de versterking tussen de band tussen christelijke gemeenschappen en de staat Israël.”

Dr. Jürgen Bühler, de directeur van de Internationale Christelijke Ambassade in Israël, zei dat Eckstein “als weinig andere Joodse leiders het strategisch belang van Israël en het Joodse volk inzag door banden aan te gaan met de wereldwijde evangelische gemeenschap.”

Beeld: Rabbijn Yechel Eckstein in 2002.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close