Dov Bikas kwam tot geloof in Eilat

Toen Dov Bikas twaalf was immigreerde hij met zijn ouders uit Litouwen. Hij werd hippie en ging wonen in Eilat. Iemand gaf hem een Bijbel, maar dat boek belandde in de vuilcontainer want hij was zeer anti-religieus. Zijn ouders waren Holocaust overlevenden en hadden hem bovendien gewaarschuwd voor christenen.

Hij gebruikte hasjiesj en voelde zich eenzaam en ongelukkig. Maar hij kwam ook bij de Shelter van de Nederlander John Pex, waar hij steeds van harte welkom werd geheten door vriendelijke gelovigen. „Ze waren anders. Ik kon zien dat hun ogen straalden.”

Bergrede

Omdat hij er van hield te lezen, pakte hij daar een boek dat hij las in zijn kleine appartement. Het waren de vier evangeliën in het Hebreeuws. „Niemand sprak zoals Jezus. Toen ik de Bergrede las begreep ik dat een mens dit niet bedacht kon hebben.”

Toen begon alles te veranderen. Niemand vertelde het hem dat hij dat moest doen, maar hij besloot met hasjiesj en sigaretten en alcohol te stoppen. De lange haren en oorringen gingen er af en hij besloot zich anders te kleden. „Ik voelde een bovennatuurlijke liefde in mijn leven. Ik zag opeens de kleuren in de wereld.”

Geschokt

Niet iedereen kon zijn enthousiasme delen. Zijn moeder huilde en zijn vader was geschokt. Hij bracht hem naar rabbijnen, maar ook zij slaagden er niet in het nieuwe geloof uit zijn hoofd te praten.

Toen zijn vader de grote verandering zag in het leven van Dov, ontmoette hij John Pex en hij mocht deze graag. Dov werkte nog een jaar als vrijwilliger in de Shelter en leerde ondertussen veel van John. Later werd hij kok in een hotel.

ALMU20190902_6658 (1).jpg

Tafel

Hij en een vriend begonnen met de verspreiding van het evangelie. Hij merkte dat drugsgebruikers daar open voor staan. Ze plaatsten een tafel op straat, deelden eten en drinken uit, en gaven tractaten en evangeliën mee. Ze huurden een ruimte van een kerk, nodigden drugsgebruikers uit. Later kregen ze een eigen centrum.

Hij woont in Beersheva, waar Aviv Ministry ook een rehabilitatiecentrum voor drugsgebruikers heeft. Dat centrum bestaat nog steeds. Indien nodig kunnen drugsgebruikers in Tel Aviv naar dat huis in Beersheva worden gebracht.

Voor meer informatie:

>> https://avivministry.com/nl/spreekbeurten

>> The Shelter, John & Judy Pex

Beeld © Alfred Muller


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close