Semy Kahan – 1933-2020 (foto van de week)

Foto van de week. Week 10-2020.

Op zondag 23 februari is de bekende correspondent Semy Kahan op 86-jarige leeftijd overleden. Hij was een goede collega van mij. 

Semy Kahan

In 1958 haalde hij zijn mastergraad in sociologie aan de Universiteit van Helsinki. Hij was secretaris-generaal van de Joodse gemeenschap in Helsinki. 

In 1959 emigreerde hij naar Israël. Hij vervulde diverse functies op sociaal gebied. Hij werkte onder andere bij het ministerie van Welzijn als nationaal toezichthouder bij de jeugdzorg.

In 1990 veranderde hij van richting. Hij werd correspondent voor diverse grote kranten in Finland en Zweden. Hij leverde commentaar op politieke gebeurtenissen op de Israëlische radio. Ook schreef hij diverse boeken.

Ik ben vaak met Semy op stap geweest in Israël en de Palestijnse gebieden. Vooral tussen 1993 en 2012. We maakten ondermeer een zware raketaanval op Haifa mee. 

Semy werkte keihard. Zelfs op 80-jarige leeftijd bleef hij krantenartikelen produceren. Toen we eens in een kibboets logeerden, merkte ik dat hij tot diep in de nacht kranten las. Hij was altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in de Knesset. Hij bereidde de interviews die we samen deden altijd heel goed voor. 

In gesprek met de nobelprijswinnaar en oud-premier, de staatsman Shimon Peres.
Bij de Israëlische terugtrekking uit de Gazastrook in 2005.
In Bethlehem.

Elke donderdag een oude of nieuwe foto uit het fotoarchief van © Alfred Muller.  Dit zijn een paar foto’s van Semy Kahan. Ze zijn gemaakt met diverse digitale Nikons.


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close