‘Paasdienst Graftuin overal te volgen’

De beheerders van de Graftuin in Jeruzalem zijn van plan op paasmorgen via internet een kerkdienst uit te zenden die van tevoren is opgenomen. Zo krijgen christenen uit de hele wereld, die met Pasen graag hadden willen komen, de kans om de dienst vanuit huis bij te wonen.

De vicedirecteur van de Graftuin, ds. Simon Holland, zal de dienst vanuit Jeruzalem leiden. De voorzitter van de Graftuin Associatie, Paul Weaver, hoopt vanuit Groot-Brittannië ook te spreken.

CBN

Hij hoopt de komende dagen toestemming te krijgen om een kleine muziekgroep naar de Graftuin te brengen. Het Amerikaanse christelijke televisiestation CBN gaat de dienst op Paasmorgen uitzenden. De dienst moet precies een uur gaan duren. 

„Daarna hopen we elke week een blog of vlog te plaatsen op onze Facebook-pagina en website met verhalen over de Graftuin. We hopen dat we de deuren zo snel mogelijk weer kunnen openen. Mogelijk gebeurt dat in september. We houden ons vanzelfsprekend aan de maatregelen die de Israëlische regering heeft genomen om het virus te beperken.”

De Graftuin is in de afgelopen ruim honderd jaar een paar keer eerder dicht geweest. „Dat was bijvoorbeeld het geval bij de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948. Maar het is nooit zo drastisch en lang het geval geweest als nu.” 

>> Garden Tomb website

>> Garden Tomb Facebook pagina

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close