Walter van der Wolf op de Via Francigena

De belangrijkste les die Walter van der Wolf heeft geleerd op zijn Walk for Jesus naar Jeruzalem is dat hij geduld moet oefenen. „Als je de bergen overtrekt, kom je jezelf tegen”, zegt hij, als hij even terug is in Nederland en thuis zit uit te blazen op de bank. „Geduld is een belangrijk aspect.”

In 2018 is hij begonnen met zijn pelgrimstocht van Amstelveen naar Jeruzalem. Hij doet dat in etappes. Als hij een eind gelopen heeft, keert hij weer terug naar Nederland om zijn gezin te zien en te werken in de zorg. Wanneer hij in Jeruzalem aankomt weet hij nog niet. 

Vorige week keerde hij terug uit Verrès in Noord-Italië. Op het ogenblik loopt hij op de Via Francigena. Dat is de route tussen Frankrijk en Rome waarop in de afgelopen eeuwen pelgrims naar Rome zijn getrokken. „Mijn plan is om in Bari de boot te pakken en via Albanië, Macedonië, Griekenland, Turkije, Cyprus te trekken en in Haifa in Israël te komen.”

Hij zorgt dat hij elke keer een etappe eindigt op een plaats waar een station is, zodat hij de plek weer kan bereiken waar hij zijn auto heeft geparkeerd. In de toekomst zal hij vaker gebruik maken van het vliegtuig. Op sommige delen van de route loopt zijn vrouw Petra mee of zijn vriend Aad Passchier. De meeste etappes loopt hij echter alleen. 

In Nederland heeft hij met zijn vriend Jaco de Vries de christelijke wandelclub Hiker Online opgezet, met een afdeling voor mannen en een afdeling voor vrouwen. „We hebben meerdere keren per jaar meerdaagse hikes of eendaagse hikes. De hikes van een dag zijn in Nederland. We gaan naar plekken waar we nog niet eerder zijn geweest. Sinds kort is daar de „hap en hike” bijgekomen. Dat is voor mannen die er na hun werk nog even lekker op uit willen gaan. Iedereen kan meedoen.”

Links:

https://www.hikeronline.nl/

https://international.hikeronline.nl/

https://www.facebook.com/hikeronline/

https://www.instagram.com/hikeronlineofficial/

https://twitter.com/HikerOnline/

Beeld: Walter van der Wolf


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close