Zware schade in Beit Jala (foto van de week)

Foto van de week. Week 29-2020.

Toen gewapende Palestijnen in Beit Jala in december 2000 op de Joodse wijk Gilo in Jeruzalem schoten, sloeg het Israëlische leger fors terug. 

De burgers aan beide zijden werden de dupe. In Gilo plaatste Israël muren langs de weg zodat de auto’s daar veilig konden rijden. De flats kregen kogelvrije ramen. 

In Beit Jala liepen huizen zware beschadigingen op. 

Een van de auto’s in Beit Jala heeft een voltreffer moeten incasseren. Op de achtergrond de Joodse wijk Gilo in Jeruzalem.

De deur van een workshop na de beschietingen.

De bewoners van Beit Jala vonden dat de reacties van de militairen de proporties te buiten gingen. 

Johnny Shahwan, de directeur van het evangelische Beit Al Liqa centrum in Beit Jala, vertelde ternauwernood aan de dood te zijn ontsnapt. Een van zijn medewerksters vroeg op een avond tijdens hevige beschietingen haar te helpen bij haar gezin te evacueren. Toen het schieten even leek te stoppen, ging hij erheen. Maar toen hij arriveerde begon het schieten opnieuw. Het gebeurde allemaal in de straat waar hij staat. 

Straat in het centrum van Beit Jala. De gemeente van Beit Jala had de stenen die naar beneden waren gevallen nog niet laten opruimen. 

Het huis van de familie Kisiye. De vloer van de bovenste verdieping van het huis stond op instorten. Wonder boven wonder raakte niemand gewond omdat de gezinnen tijdens de beschietingen naar de onderste verdieping in het gebouw waren gevlucht. 

De rust keerde terug nadat Israël in 2002 dertien Palestijnse terroristen uit het Bethlehem gebied deporteerde.

Zie ook:

>> De volle laag 

>> Tank bij Gilo

>> 13 Palestinian terrorists from the Church of the Nativity to be deported-10-May-2002

Elke donderdag een oude of nieuwe foto uit het fotoarchief van © Alfred Muller. Deze foto’s zijn in december 2000 gemaakt met de Nikon FM2 en de Kodak T-Max 400 film.  


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close