Hezbollahs aanval op Haifa (foto van de week)

Foto van de week. Week 33-2020.

Op 18 juli 2006 was ik met een taxichauffeur en twee collega’s in Haifa. 

We waren eerst in de bovenstad, waar het luchtalarm klonk. We en andere voorbijgangers schuilden in winkels. Toen het weer rustig was, vervolgden we onze tocht. 

De autoradio stond aan. “Iedereen in Haifa die in de auto zit, moet de auto aan de kant zetten en een veilige plek zoeken”, zei de stem uit het dashboard. Maar wij reden nog even door.

Toen we voor een stoplicht stonden, klonk het luchtalarm opnieuw. Uit een zijstraat kwam een rij ambulances. Met loeiende sirenes reden zij in noordelijke richting van Israëls havenstad. 

Micky Gurdus, de journalist van Radio Kol Yisrael die de Arabische zenders volgt, meldde dat Hezbollah raketten afschoot op Haifa.

We renden een groot gebouw binnen en wachtten in de schuilkelder. Na ongeveer een uur vervolgden we onze tocht. We gingen naar de werkplaats van de spoorwegen die was getroffen. Al ver buiten het gebouw stonden de ambulances en brandweerauto’s. 

Het was een moeilijke aanblik, ook voor de reporters die veel gewend zijn. Een Syrische raket van de Hezbollah had een ware verwoesting aangericht.

Maar wat het ergste was dat er acht spoorwerkers die ’s ochtends van huis gingen, nooit meer thuis zouden komen.

> Micky Gurdus overleden 

Elke donderdag een oude of nieuwe foto uit het fotoarchief van © Alfred Muller. Deze foto is gemaakt met de Nikon D70.  


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close