Nieuwe wandelroutes in Israël

Israël heeft een aantal nieuwe wandelroutes aangelegd.

Er is een nieuwe wandelroute geopend tussen Kapernaüm en Chorazin, van 4,5 kilometer lang. Dat zegt Noga Sher Greco, directeur van de afdeling religieus toerisme van het ministerie van Toerisme. Beide plaatsen zijn bekend uit het Nieuwe Testament.

De trail heeft een zijroute met een lengte van 500 meter om Chorazin heen.

Chorazin.

Bosrijke gebieden

Het Saxum-multimediacentrum bij Abu Gosh, ten westen van Jeruzalem, is bezig met de aanleg van een 18 kilometer lange hikingroute naar Emmaüs Nicopolis. De route voert door fraaie, bosrijke gebieden.

Sher Greco zegt dat het ministerie ook investeert in het bezoekerscentrum van het nationale park van Megiddo. Sommige christenen identificeren de laagvlakte ten oosten van deze ruïnestad als de plek waar in de eindtijd een grote slag zal plaatsvinden. De laagvlakte staat ook bekend als het Dal van Armageddon.

Megiddo.

Doopplaats

Ook maakt Israël de toegang tot Qasr al-Yahud beter toegankelijk. Deze plek ten oosten van Jericho is in trek bij pelgrims als doopplaats.

Sher Greco zegt verder dat er contacten bestaan tussen de custos (de franciscaner orde die tientallen heilige plaatsen bestuurt) en de Dienst voor Parken om vier nationale parken toegankelijk te maken voor de viering van missen. „Daaronder vallen Magdala en Kursi”, vervolgt Sher Greco. „Deze plaatsen lijken bijzonder geschikt, want pelgrims geven de voorkeur aan het houden van diensten in de buitenlucht. Waarschijnlijk zal dit in de toekomst gerealiseerd worden.”

Foto top pagina: bij Emmaüs Nicopolis


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close