Lapid in Bahrein 

JERUZALEM – De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Yair Lapid, heeft donderdag een bezoek aan Bahrein gebracht. 

Het ging om het eerste officiële ministeriële  bezoek van Israël aan Bahrein.

De Israëlische bewindsman en zijn Bahreinse ambtgenoot Dr. Abdullatif bin Rashid Al-Zayani openden de Israëlische ambassade in Manama. 

Lapid sprak tijdens zijn eendaagse bezoek aan Manama met Al Zayani, koning Hamad bin Issa Al Khalifa en kroonprins en premier Salman bin Hakad Al Klalifa.

Lapid en Al Zayani bezochten ook de Vijfde Vloot van de Amerikaanse marine. 

Lapid zei tijdens een persconferentie dat beide landen met dezelfde bedreigingen kampen, waarmee hij doelde op Iran.

„De wereldwijde strijd van vandaag is niet tussen rechts en links, of tussen het jodendom en de islam of het christendom”, twitterde Lapid. „De wereldwijde strijd van vandaag is tussen gematigden en extremisten. Tussen een cultuur van leven en een cultuur van dood en verderf.”  

Lapid sprak volgens Israëlische persberichten met de Bahreinse leiders over de economie, veiligheid en diplomatieke en burgerlijke zaken. 

Gulf Air

Donderdag landde ook voor het eerst een toestel van de Bahreinse luchtvaartmaatschappij Gulf Air in Tel Aviv. De bedoeling is dat Gulf Air twee keer per week naar Israël vliegt. 

De Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Marokko en Soedan normaliseerden vorig jaar de betrekkingen met Israël in het kader van de Abraham Akkoorden, die met hulp van de VS tot stand kwamen.  

Zondag ontmoette de Israëlische premier Naftali Bennett in New York Al Zayani. Hij sprak daar ook met de minister van Staat in het ministerie van Buitenlandse Zaken, Khalifa Shaheen Almarar van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). 

Deze zomer openden Israël en de VAE ambassades in elkaars landen.

Foto’s met dank aan Shlomi Amsalem, GPO


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nlOm u aan te melden voor de nieuwsbrief, klik hier. Kernwoorden: Israël en omgeving, christelijk geloof, human interest en persoonlijk.


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close