Israël weer dicht voor toerist

Israël is sinds maandag weer dicht voor buitenlanders. Het land ging pas een maand geleden weer open voor gevaccineerden of mensen die van Covid-19 zijn hersteld. De maatregel blijft ten minste twee weken van kracht.

De afsluiting voor buitenlanders is een zware tegenvaller voor de toeristische sector in Israël en de Palestijnse gebieden.


Ontvang de nieuwsbrief van Alfred Muller en klik hier klik hier. Politiek, geloof, en persoonlijk nieuws.De regering van premier Naftali Bennett nam het besluit zondag om de omikronvariant buiten de deur te houden. Het blijkt echter dat minstens twee Israëliërs al met de variant zijn besmet.


Ook voor de Israëliërs zelf wordt het reizen moeilijker. Iedereen die het land in komt, moet drie dagen in quarantaine, ongeacht hoe vaak iemand is geprikt. Verder moeten Israëliërs een test ondergaan bij aankomst en op de derde dag. Bij een negatieve uitslag is iemand vrij om te gaan. Ongevaccineerden dienen zeven dagen in quarantaine blijven.


Verder heeft Israël vijftig landen en gebieden ”rood” verklaard. Burgers die in een rood land zijn geweest moeten naar een quarantaine hotel.

Chanoekavakantie


Het quarantaine vooruitzicht en de huidige onzekerheid belette tal van Israëliërs echter niet naar het buitenland te gaan voor de chanoekavakantie.

De regering schakelt ook de technologie van de Israëlische veiligheidsdienst „Shin Bet” in om burgers op te sporen die met de omikronvariant in aanraking zijn geweest. Deze omstreden maatregel is van beperkte duur en zal dagelijks opnieuw worden geëvalueerd. Het besluit leidde echter tot verhitte discussies in het kabinet.

Israëlische zorgverleners zijn ook begonnen met het inenten van kinderen vanaf vijf jaar op strikt vrijwillige basis.

Beeld: GPO.

Een versie van dit artikel stond ook in het Reformatorisch Dagblad.


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close