Justin Boland helpt bij immigratie uit Oekraïne

Door de Russische invasie heeft Oekraïne prioriteit gekregen in het werk van Justin Boland. Het bleek dat zijn contacten in de christelijke wereld bereid waren te helpen bij de evacuatie van Joden en Oekraïners met Joodse familieleden naar Israël. 

Boland laat zich, tussen de zware maartse buien door, fotograferen voor het hoofdkwartier van het Joods Agentschap in Jeruzalem. Hij is een Amerikaanse christen uit Texas, en sinds 2016 vrijwilliger bij deze organisatie die al in 1929 werd opgericht. Vrienden en kerken in de VS steunen hem en zijn gezin bij hun missie. „Zij geloven in wat we doen en ze willen het Joodse volk helpen.”

Actueel

Het Joods Agentschap helpt Joden over de hele wereld naar Israël te komen. Zeker met de voortdurende oorlog in Oekraïne is dat hoogst actueel. Het land is niet meer veilig en de Russische economie krijgt harde klappen. Het agentschap werkt nauw samen met het ministerie van Absorptie, dat verantwoordelijk is voor de opvang in Israël.

De Texaan vertelt dat de Joodse wereld de meeste verantwoordelijkheid draagt voor hun komst. Kerken en organisaties sponsoren het werk van het agentschap. „We bouwen bruggen tussen het Joods Agentschap en evangelische christenen. Dit zijn christenen die van Israël houden en voor het land bidden, maar soms niet weten hoe ze de steun op concrete manier vorm moeten geven.”

Voor de coronacrisis reisde Boland de wereld over. Belangrijke steun komt er uit Zuid-Korea, China en de VS. Het gaat erom de christelijke wereld bij de basis te bereiken. „Als er een kerk is met vijftien leden die elke maand voor Israël bidden, dan is die kerk een partner. Ze geven misschien maar honderd dollar per maand. Maar we zien dat God dit werk zegent. Het werk groeit elk jaar.”

Hotels

De oorlog in Oekraïne kwam hard aan. „Christenen zijn er helemaal door ontdaan. Ze zien een zinloze tragedie. Ze willen deelnemen aan het verstrekken van voedsel en onderdak. En ze willen Joden helpen met hun komst naar Israël.”

Zondag arriveren 3 vluchten met 200 immigranten en 100 weeskinderen uit Oost-Europa. In totaal zijn er volgens een persbericht van het agentschap donderdag 700 gearriveerd bij zijn centra en die van de International Fellowship of Christians and Jews (IFCJ) aan de grenzen van Oekraïne. De toekomstige immigranten worden van de grens naar tijdelijke onderkomens in Oost-Europa gebracht, waar ze visa ontvangen om naar Israël te gaan.


Ontvang de nieuwsbrief van Alfred Muller en klik hier klik hier. Politiek, geloof, en persoonlijk nieuws.


In Israël heeft het ministerie van Absorptie voor een maand hotels voor hen gehuurd. Daarna zullen ze andere huisvesting krijgen. Het agentschap houdt rekening met de komst van 10.000 immigranten.

Ook in Rusland is de belangstelling voor emigratie naar Israël toegenomen, nu daar de dictator zijn land in een nodeloze oorlog en economische crisis heeft gestort.

Beeld: © Alfred Muller


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close