Hamas trouw aan eigen principes

De horrorverhalen die deze dagen aan het licht komen bevestigen dat Israël tegenover een duistere vijand staat. 

Wie dacht dat Hamas slechts een wat radicale religieuze groep is, die uiteindelijk slechts belang heeft bij een einde van de bezetting van de Westelijke Jordaanoever, opheffing van de afsluiting van de Gazastrook en de verbetering van de economie, kwam bedrogen uit.  

Hamas zelf probeerde ook de illusie te wekken goede bedoelingen te hebben. De dagen voor de aanval was de Gazastrook buitengewoon rustig. De beweging leek er in geïnteresseerd de quota te willen verhogen van het aantal Palestijnen dat in Israël mag werken. Daardoor zou de armoede verlicht worden. Hamas slaagde erin zand in de ogen te strooien. 

Realiteit

De realiteit was echter anders. Een stukje geschiedenis: moslimfundamentalisten richtten Hamas kort na het uitbreken van de eerste Palestijnse opstand tegen de Israëlische bezetting in december 1987 op. 

Israël trok zich in 1994 terug uit delen van de Gazastrook. In 2005 ontruimde Israël de hele kuststrook en gaf daarbij de Palestijnen kans het gebied op te bouwen. Helaas, dat lukte niet. 

Zelfmoordterroristen van Hamas bliezen zichzelf op in Israël in bussen, winkelstraten, restaurants en feestzalen. Zo zaaide Hamas dood en terreur onder de Joodse burgers in Israël. Bij de aanslagen kwamen ook Arabische burgers en buitenlanders om.

Staatsgreep

In 2007 nam de Hamas in Gaza tijdens een bloedige staatsgreep de macht over van de Palestijnse Autoriteit. Hamas had een eigen regering, die strijd tegen Israël wilde voeren in plaats van het gebied op te bouwen. 

Miljoenen dollars gaven de moslimbroeders uit aan het graven van aanvalstunnels naar Israël en de productie van raketgranaten. Met name de kibboetsim en mosjavim in de buurt van de Gazastrook werden in de afgelopen jaren met brandvliegers, raketten en mortieren bestookt. 

Hamas investeerde in de voorbereiding van een oorlog die het niet kon winnen en die bijdroeg aan verpaupering en leed voor eigen bevolking.

Handvest

De organisatie publiceerde in 1988 een handvest, dat zeer radicaal is. “Hamas streeft ernaar de banier van Allah over elke centimeter van Palestina uit te strekken”, zo stelt artikel 6 van het handvest. Pro-Palestijnse activisten in westerse landen die bij demonstraties gillen From the river to the sea, Palestine will be free vertolken dus de wens van Hamas. Voor Hamas is er geen plaats tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse Zee voor een Joods-zionistische staat. Land dat vroeger toebehoorde aan de islam, moet terugkomen onder de islam. 

Het Document van Algemene Principes en Politiek van 2017 herhaalt de wens van bevrijding. “Verzet en jihad voor de bevrijding van Palestina zullen een legitiem recht, een plicht en een eer blijven voor alle zonen en dochters van ons volk en onze Ummah.” (Moslimgemeenschap).

Zwaarste aanval 

De zwaarste aanval vond afgelopen zaterdag plaats. Naar verwachting zal Israël willen zorgen dat die aanval de laatste aanval was. Het kan zich niet permitteren nog jaren naast de terreurbeweging te leven. 

Soldaten vonden de vlag van de Islamitische Staat in een vest van een van de terroristen. De terroristen waren blijkbaar van plan deze op te vangen.

Hieronder een video gepubliceerd door het leger. Diverse Hamas leiders beloven een slachting uit te zullen voeren onder de Joden.

Beeld top pagina: Magen David Adom

Ontvang de nieuwsbrief van Alfred Muller en klik hier klik hier. Politiek, geloof, en persoonlijk nieuws.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close