Tentenkamp (foto van de week)

Foto van de week. Week 42-2020.

In augustus 1990 hadden Israëliërs die uit de woningmarkt waren gedrukt door de hoge huren en hypotheken, een tentenkamp opgericht in de Vallei van het Kruis in Jeruzalem.

Ook in 2011 waren er tentenkampen in Israël. De regering Netanyahu beloofde toen beterschap, maar het gebrek aan betaalbare huizen blijft een probleem tot op de dag van vandaag toe. 

Israël is overigens niet het enige rijke land met een chronische woningnood.

>> Een bezoek aan het Klooster van het Kruis

>> Jeruzalems klooster bewaakt eeuwenoude traditie .

Elke donderdag een oude of nieuwe foto uit het fotoarchief van © Alfred Muller. Deze foto is gemaakt met de Nikon FG-20 en de Agfa Pan 400 film. 


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close