Palmzondag 2024 – de foto’s 

Traditiegetrouw hielden christenen op Palmzondag een tocht van Betfage naar de Sint-Annakerk in Jeruzalem. 

De website van de Custos in het Heilige land meldde dat het dit jaar minder druk was dan in andere jaren. Er deden ongeveer 3000 christenen mee aan de mars, die geleid werd door de Latijnse patriarch kardinaal Pierbattista Pizzaballa. De deelnemers aan de tocht herdachten de intocht van Jezus in Jeruzalem op een ezel. 

De kerkleider sprak ook over de inwoners van Gaza. “Onze gedachten gaan in het bijzonder uit naar onze broeders in Gaza. Beste broeders en zusters, jullie zijn niet de enige. De hele kerk van Jeruzalem steunt u, omhelst u en dankt u voor uw getuigenis van kracht en moed. Samen met ons bidden alle kerken, al onze broeders en zusters in de wereld voor u en met u.”

Hij deed ook een oproep aan de vele pelgrims die vanwege de oorlog niet hebben kunnen komen. “Lieve broeders en zusters, wij wachten op jullie. Wees niet bang, kom terug naar Jeruzalem en het Heilige Land! Jouw aanwezigheid is altijd een aanwezigheid van vrede en vandaag hebben we vrede zo hard nodig, moge jij ons jouw vrede brengen.”

Foto’s: met dank aan Vidar Norberg.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close